dimarts, 15 de novembre del 2016

Programa EFEC a 4t d'ESO



Avui ha començat al nostre centre la primera sessió del programa EFEC, Educació financera a les escoles de Catalunya, amb la finalitat d'impartir una educació financera personal i bàsica als alumnes de 4t d'ESO.
Són sis tallers d'una hora cadascun, duta a terme per professionals financers i amb un material dissenyat exclusivament per aquest programa.
Els tallers d’educació financera estan estructurats en blocs independents de 60 minuts de durada. Els continguts s’han desenvolupat, revisat i avaluat en col·laboració amb un comitè assessor format per professors de centres públics i concertats i representants del departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya. Per a la VI edició els continguts d’EFEC s’han estructurat en sis tallers:
 Administrant els teus diners: gestió dels pressupostos personals.
·         Endeutar-se? amb seny!:  com evitar el sobreendeutament i com conèixer els productes de crèdit.
·         Inversió intel·ligent: entendre el binomi risc / rendibilitat.  Finances socialment responsables.
·         Els dubtes quotidians d’en Jaume: situacions financeres quotidianes: consum intel·ligent, apartats d’una nòmina, pagaments online i introducció als tipus de canvi.
·         Finances per a la vida: introducció a la planificació financera personal i a l’estalvi a llarg termini.
·         (In)forma’t per decidir: el dret bàsic dels consumidors és el dret a la informació.

 Cada taller comença amb un joc denominat “cinc de cinc”, amb la qual s’introdueix l’alumne/a en la matèria. Posteriorment es fa un cas pràctic que es resol en grup.